سوء هاضمه,بیماری سوء هاضمه,سوء هاضمه در بارداری,علائم سوء هاضمه,درمان سوء هاضمه,درمان سوء هاضمه با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان سوء هاضمه,سوء هاضمه را چگونه درمان کنیم,سوء هاضمه در کودکان,سوء هاضمه در بزرگسالان,سوء هاضمه در نوزادان,سوء هاضمه در بهار,سوء هاضمه در تابستان,سوء هاضمه در پاییز,سوء هاضمه در زمستان,آشنایی با سوء هاضمه,همه چیز در مورد سوء هاضمه,سوء هاضمه واگیردار است,سوء هاضمه و درمان آن,ورزشهای مناسب برای درمان سوء هاضمه
به گزارش بی اس ام اس : بسیاری از افراد که در ظاهر سالم به نظر می رسند، اغلب از مشکلات گوارشی رنج می برند. این افراد با مشکلاتی مانند گاز یا نفخ معده، اسهال، یبوست، آروغ زدن، حساسیت های غذایی، سوء هاضمه، سوء جذب، سندرم تحریک پذیری روده و … مواجه هستند.شاید این عوارض و دردها برای بسیاری از ما عادی شده باشند. اما می توانند اثرات منفی نیز داشته باشند. به عنوان نمونه، یک روده تنبل می تواند تا چند صد گرم از مواد سمی و دفع شدنی را در خود نگه دارد. این مساله منجر به ایجاد یک چرخه معیوب می شود که بار مضاعفی را به سیستم دفاعی بدن ما وارد می کند و نهایتاً بیماری های جدی تر را برای ما در پی خواهد داشت.پس بهتر است برای پیشگیری از این دردها و مشکلات، راه های هضم بهتر را به کار گیریم. راهنمایی هایی که در این مطلب هستند، برای جلوگیری از بروز مشکلات گوارشی و کمک به هضم بهتر شما را یاری می کنند. البته توصیه می شود قبل از انجام هر یک از آنها با پزشک خود در خصوص تغییر رژیم غذایی تان صحبت کنید.
۱- لیمو ترش
یکی از موثرترین موارد برای هضم راحت تر، چکاندن آب یک یا دو لیمو ترش تازه در ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلی لیتر آب و نوشیدن آن، هر روز صبح قبل از صبحانه است. این نوشیدنی ساده به پاک شدن معده از هرگونه مواد باقی مانده و حذف هر نوع اسید کمک خواهد کرد.
۲- خوردن روزانه سرکه سیب و یا آب سیب
آب و یا سرکه سیب یکی دیگر از نوشیدنی هایی هستند که مصرف آن در فاصله میان صبحانه و نهار پیشنهاد می شود. این نوشیدنی مکمل خوبی برای محلول آب و لیموی تازه به حساب می آید و در تسریع و تسهیل هضم به شما کمک می کند.کافی است یک قاشق چایخوری یا غذاخوری از سرکه و یا نکتار سیب را با ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلی لیتر آب مخلوط نموده و میل نمایید.این نوشیدنی میزان اسیدهیدروکلریک را در دستگاه گوارشی متعادل نگه میدارد.
۳- اجتناب از مصرف نوشیدنیهای سرد در حال خوردن
اگر دمای غذایی که مصرف می کنیم به دمای طبیعی بدن نزدیک تر باشد، هضم آن راحت تر است. مایعات سرد سرعت فرآیندهای گوارشی را کاهش میدهد. اگر شما مایل هستید که به همراه خوردن، نوشابه سرد نیز میل نمایید، بهتر است به جای مصرف آن به همراه غذا، پس از خوردن، آب و یا چای های گیاهی را انتخاب کنید. علاوه بر این نکته باید توجه داشته باشید که کافئین و الکل نیز می توانند باعث تولید بیش از حد هیدروکلراید در دستگاه گوارشی شما شود.
۴- روزه کوتاه مدت داشته باشید
برای اینکه گهگاه کمی استراحت به دستگاه گوارش خود بدهید، هر چند وقت یک بار، روزه های سبکی بگیرید. البته این روزه ها نبایند بیشتر از ۲۴ ساعت طول بکشند و در طول آن باید تا حد امکان آب میوه و سبزیجات میل کنید. دقت کنید که زمان گرفتن چنین روزه هایی، مجبور به انجام فعالیت فیزیکی زیاد نبوده و وقت کافی برای استراحت داشته باشید.
۵- غذا را کامل و درست بجوید
اولین مرحله و مهمترین مکانیزم هضم غذا، جویدن است. جویدن فقط مواد غذایی را برای هضم راحت تر خرد و کوچک نمی کند، بلکه سیگنالهایی را به اندامهای گوارشی (معده، پانکراس و …) میفرستد که اسید معده و آنزیم های مربوطه ترشح شده و برای هضم غذاهای دریافتی آماده باشند.
۶- ترکیب مواد غذایی
ترکیب مواد غذایی، در بسیاری افراد، کمک زیادی به هضم آنها می کند. این ترکیب غذایی شامل سه نوع اصلی غذا و سوخت مانند کربوهیدارت ها (نان، سیب زمینی و برنج)، پروتئین ها (گوشت، لبنیات، آجیل و سویا) و چربی ها (روغن مایع و آوکادو) می شوند. البته از نظر کارشناسان، از همه این ترکیبات در یک وعده غذایی نباید استفاده کرد به عنوان مثال بهتر است کربوهیدرات ها و پروتئین ها جداگانه مصرف شوند. چنانچه مصرف این موارد به صورت درهم انجام شود، بهتر است که سبزیجات و سالاد غیر نشاسته ای نیز به همراه آنها خورده شود.
۷- مصرف گیاهان دارویی
گیاهان دارویی وجود دارند که برای کمک به فرآیند هضم بسیار مفید و شناخته شده هستند. از جمله این گیاهان می توان به توت قرمز، هِل، میخک، رازیانه، زنجبیل و دارچین اشاره کرد. اما فقط به این لیست بسنده نکنید و سایر گیاهان مفید در این زمینه را هم از یاد نبرید.