کپسول ترنسید
کپسول ترنسید ,کپسول ترنسید برای پوست,کپسول ترنسید 250,کپسول ترنسید برای لک پوست,کپسول ترنسید 250 برای چیست,کپسول ترنسید ترانگزامیک اسید,کپسول ترنسید مال چیه
توضیحاتی در مورد کپسول ترنسید
قرص ترنسید (Trancid) یا همان ترانگزامیک اسید به منظور رفع خونریزیهای شدید دوران قاعدگی تجویز میشود. این دارو باعث زودتر تمام شدن پریود نمیشود اما میتواند میزان خونریزی قاعدگی را کاهش دهد. ترنسید برای درمان خونریزی بعد از جراحی دندان در بیماران مبتلا به هموفیلی هم استفاده میشود. علاوه بر قرص، شکل تزریقی این دارو هم موجود است.اختلالات قاعدگی یا همان عادت ماهیانه نامنظم از مشکلات شایعی است که خیلی از خانمها از آن شکایت دارند. یکی از مشکلات مربوط به قاعدگی خانمها خونریزیهای شدید قاعدگی است که به وسیله دارو میتوان تا حدودی آن را کاهش داد. قرص ترنسید از داروهایی است که در این زمینه تجویز میشود.در این مطلب از سایت جسارت در مورد کپسول ترنسید صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید و از مصرف خودسرانه دارو به شدت بپرهیزید!
کپسول ترنسید چیست
قرص ترنسید (Trancid) یا همان ترانگزامیک اسید به منظور رفع خونریزیهای شدید دوران قاعدگی و همچنین درمان خونریزی بعد از جراحی دندان در بیماران مبتلا به هموفیلی تجویز میشود. اسهال و تهوع از عوارض این داروست.
تداخل دارویی با کپسول ترنسید
مصرف همزمان با کمپلکس ضد مهار انعقادی یا فاکتور IX کمپلکس ممکن است خطر بروز عواقب ترومبوتیک را افزایش دهد. مصرف همزمان با داروهای خوراکی جلوگیری کننده از بارداری حاوی استروژن یا استروژنها ممکن است خطر تشکیل ترومبوز را افزایش دهد. اسید ترانگزامیک متضاد داروهای ترومبولیتیک (مانند استرپتوکیناز، یا اوروکیناز) است. اسید ترانگزامیک ممکن است در درمان خونریزی شدید ناشی از داروهای ترومبولیتیک مؤثر باشد.
مقدار مصرف کپسول ترنسید
میزان دقیق مصرف این دارو حتما باید توسط پزشک متخصص تعیین گردد. به طور معمول به منظور درمان چرخههای قاعدگی با خونریزی شدید مقدار 1300 میلیگرم (دو قرص 650 میلیگرم) به صورت خوراکی سه بار در روز (3900 میلیگرم در روز) برای حداکثر 5 روز در دوران قاعدگی ماهانه مصرف میشود.
نکاتی در مورد مصرف کپسول ترنسید
دارو را طبق دستور پزشک مصرف نمایید. در صورتیکه نقص دید دارید و یا سکته مغزی کردهاید و لخته خون یا خونریزی در مغزتان داشتهاید از این دارو استفاده نکنید. در صورت داشتن حساسیت دارویی و غذایی شدید قبل از مصرف این دارو پزشک را در جریان قرار دهید. چنانچه دچار بیماری کلیوی، عفونت مثانه یا عفونت کلیه و یا سرطان خون هستید، حتما با پزشک خود مطرح کنید. اگر در دوران بارداری به سر میبرید یا قصد باردارشدن دارید، به پزشکتان اطلاع دهید. از آنجاییکه امکان ترشح این دارو در شیر وجود دارد چنانچه کودک شیرخوار دارید موارد را به اطلاع پزشک معالج خود برسانید. این دارو ممکن است دید شما را مختل کند. اگر رانندگی و یا هر کار با دقت دیگری انجام میدهید بسیار مراقب باشید. طی مصرف این دارو اگر دچار کهیر، اشکال در تنفس، تورم صورت، لبها، زبان یا گلو شدید سریعا به اورژانس مراجعه کنید چراکه این علایم نشانه حساسیت داشتن شما به این دارو میباشد. در مورد تمام داروهای دیگری که استفاده میکنید با پزشکتان مشورت کنید. در صورت فراموش شدن یک نوبت مصرف دارو، به محض به یاد آوردن، آن نوبت باید مصرف شود، مگر این که تقریباً زمان مصرف نوبت بعدی فرارسیده باشد. در این صورت، مقدار مصرف بعدی نباید دوبرابر گردد. در حین درمان طولانی مدت، به طور مرتب به چشمپزشک مراجعه کنید.
توصیه هایی در مورد مصرف کپسول ترنسید
در بیمارانی که قادر به مصرف خوراکی دارو نیستند، ممکن است mg/kg 10 از دارو، بر اساس مقدار مصرف توصیه شده برای بیمار، تجویز شود. برای برطرف کردن خونریزی شدید بینی، نوع تزریقی این دارو به صورت موضعی در مخاط بینی به کار میرود. در بیماران مبتلا به عیب متوسط تا شدید کار کلیه، باید مقدار مصرف این دارو را کاهش داد. انجام معاینات چشمی قبل و در فواصل منظم در طول درمان برای بیمارانی که این دارو را به مدتی بیش از چند روز مصرف میکنند، توصیه میشود.
تاثیر کپسول ترنسید در بدن
ترنسید همان اسید آمینه (پروتئین) لایزین است که توسط انسان ساخته شده است. ترنسید مانع شکسته شدن لخته های خون توسط آنزیم ها می شود و برای جلوگیری از خونریزی های شدید به کار می رود.
کپسول ترنسید و عمل دندان
از ترنسید برای جلوگیری از خونریزی های شدید در دوارن قاعدگی و یا در افراد مبتلا به هموفیلی استفاده می شود. این دارو معمولا قبل از عمل دندان نیز برای جلوگیری از خونریزی به کار می رود. ممکن است از ترنسید برای اهداف دیگری نیز استفاده شود.
منع مصرف کپسول ترنسید
موارد منع مصرف: وجود لخته فعال داخل عروق (خطر تشکیل ترومبوز شدید و حتی کشنده وجود دارد). موارد احتیاط: اختلال اکتسابی در بینایی رنگها (این مورد در سنجش بینایی رنگها که ممکن است برای تعیین مسمومیت ضروری باشد، تداخل دارد)، هماچوری با منشأ قسمت فوقانی مجاری ادراری (در صورت هماچوری شدید، خطر انسداد داخل کلیوی ناشی از احتباس لخته در لگنچه کلیه و حالبها وجود دارد. اگر هماچوری همراه با بیماری پارانشیمی کلیوی باشد، ممکن است فیبرین در داخل عروق رسوب کرده و بیماری را تشدید کند)، خونریزی زیر عنکبوتیه (خطر بروز ادم و انفارکتوس مغزی افزایش مییابد)، عیب کار کلیه (دارو ممکن است تجمع یابد؛ تنظیم مقدار مصرف بر اساس میزان عیب کار کلیهها توصیه شده است)، سابقه حساسیت به اسید ترانگزامیک، سابقه یا زمینه تشکیل ترومبوز (از انحلال لخته جلوگیری میکند و ممکن است با مکانیسم های بازنگهدارنده عروق خونی تداخل کند؛ در صورت لزوم مصرف اسید ترانگزامیک، مصرف همزمان آن با یک دارو ضد انعقاد توصیه شده است).
کپسول ترنسید در بارداری
هنوز معلوم نشده است که آیا این دارو به جنین آسیب می رساند یا خیر؟ اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید، به پزشکتان اطلاع دهید. ترنسید می تواند به شیر مادر منتقل شود و به کودک شیرخوار آسیب برساند. بنابراین اگر شیرده هستید نیز حتما به پزشکتان بگویید.
راهنمایی در مورد مصرف کپسول ترنسید
۱- همه ی دستورالعمل های بر روی برچسب دارو را دنبال کنید. این دارو را با مقادیر بیشتر و یا کمتر یا برای مدت زمان بیشتر استفاده نکنید. ۲- ترنسید را درست قبل از کشیدن از طریق داخل وریدی تزریق می کنند. ممکن است نیاز باشد دارو را تا ۸ روز پس از آن استفاده کنید. ۳- ممکن است طرز مصرف دارو در خانه را به شما یاد دهند. اگر کاملا طرز درست تزریق و دست گرفتن سوزن و موارد دیگر را یاد نگرفتید هرگز برای خودتان تزریق نکنید. ۴- برای اطمینان از اثرات مضر دارو ، بهتر است دید چشمتان در دوره ی مصرف این دارو چک شود . ۵- این دارو را در دمای اتاق و دور از رطوبت و گرما نگهداری کنید.
عوارض جانبی کپسول ترنسید
اگر نشانه هایی از واکنش های آلرژیک داشتید به مراقبت های پزشکی اورژانسی رجوع کنید. مثل : کهیر، اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لبها، زبان یا گلو اگر هر یک از علائم مشکلات بینایی (شامل اشکال در تشخیص رنگ)، احساس سرگیجه، تشنج، ادرار دردناک یا سخت و یا خون در ادرار را داشتید دارو را قطع کنید و به پزشکتان اطلاع دهید. علاوه بر این ممکن است علائم دیگری مانند نشانه های سکته مغزی مثل بی حسی ناگهانی و یا ضعف (به خصوص در یک طرف بدن)، سردرد شدید و ناگهانی، لکنت زبان، مشکلات بینایی و یا تعادل، نشانه هایی از وجود لخته خون در ریه مثل درد قفسه سینه، سرفه ناگهانی، خس خس سینه، تنفس سریع، سرفه خونی یا نشانه هایی از وجود لخته خون در پا مانند درد، تورم، گرمی، قرمزی در یک یا هر دو پا نیز در شما ایجاد شود.
عوارض شایع کپسول ترنسید
– تهوع، استفراغ، اسهال – سرگیجه – خارش خفیف یا بثورات جلدی. یا – احساس خوشحالی غیر منتظره این یک لیست کامل از عوارض جانبی نیست و عارضه های دیگری هم ممکن است رخ دهند.
دوز معمول کپسول ترنسید
کم شدن خونریزی قاعدگی با ترنسید– دوز معمول ترنسید برای درمان چرخه های قاعدگی با خونریزی شدید ۱۳۰۰ میلی گرم (دو قرص ۶۵۰ میلی گرم ) به صورت خوراکی سه بار در روز (۳۹۰۰میلی گرم در روز) برای حداکثر ۵ روز در دوران قاعدگی ماهانه – برای بیماران مبتلا به هموفیلی برای استفاده کوتاه مدت (دو تا هشت روز) برای کاهش یا جلوگیری از خونریزی و کاهش نیاز به درمان جایگزینی در طول و پس از کشیدن دندان بلافاصله قبل از کشیدن دندان در بیماران مبتلا به هموفیلی، ۱۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت داخل وریدی تزریق شود. پس از جراحی، با دوز ۱۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت داخل وریدی سه تا چهار بار در روز، ممکن است برای ۲ تا ۸ روز استفاده شود. – دوز معمول برای خونریزی در کودکان اساسا استفاده از ترنسید در کودکان بسیار محدود است. اطلاعات محدود نشان می دهد که دستورالعمل دوز برای بزرگسالان می تواند برای کودکان بیمار که نیاز به درمان دارند استفاده شود. – برای درمان قاعدگی های شدید (سنین ۱۲ تا کمتر از ۱۸) ۱۳۰چ میلی گرم (دو قرص ۶۵۰ میلی گرمی) به صورت خوراکی سه بار در روز (۳۹۰۰ میلی گرم در روز) برای حداکثر ۵ روز در دوران قاعدگی ماهیانه
فارماکوکینتیک کپسول ترنسید
جذب: بعد از مصرف خوراکی، 50-30 درصد دارو از طریق دستگاه گوارش جذب میشود . غذا بر فراهمی زیستی دارو تأثیری ندارد. بعد از مصرف خوراکی ، اوج غلظت دارو طی حدود سه ساعت حاصل میشود.غلظت درمانی دارو در پلاسما mcg/ml 10 است. غلظت mcg/ml 8 بعد از مصرف یک گرم و mcg/ml 15 بعد از مصرف دو گرم داروی خوراکی حاصل میشود. پخش: غلظت دارو در شیر مادر تقریباً یک درصد غلظت سرمی است. پیوند پروتئینی این دارو بسیار کم است (کمتر از سه درصد بوده و عمدتاً به پلاسمینوژن پیوند مییابد ). اسید ترانگزامیک به آلبومین سرم پیوند نمییابد. متابولیسم: کمتر از پنج درصد دارو متابولیزه میشود. دفع: بیش از 95 درصد دارو به صورت تغییر نیافته از طریق فیلتراسیون گلومرولی از راه ادرار دفع میشود. نیمه عمر دفع دارو (بعد از تزریق وریدی مقدار یک گرم آن) تقریباً دو ساعت است.
مسمومیت با کپسول ترنسید
تظاهرات بالینی: مشکلات ترومبوآمبولیک. درمان: باید مصرف دارو قطع شده، بیمار به دقت پیگیری شود و بر اساس محل و اندازه ترومبوز درمان لازم انجام گیرد. در موارد بسیار شدید میتوان هپارین یا یک داروی ترومبولیتیک استفاده کرد. با این وجود، این داروها در بیمارانی که اسید ترانگزامیک را برای جلوگیری یا درمان خونریزی مصرف میکنند، باید با احتیاط فراوان تجویز شود، زیرا در این بیماران خطر بروز خونریزی غیر قابل کنترل وجود دارد. در صورت مصرف خوراکی دارو، واداشتن بیمار به استفراغ، شستشوی معده، و یا مصرف ذغال فعال ممکن است جذب دارو را کاهش دهد.
موارد و مقدار مصرف کپسول ترنسید
شکل خوراکی: الف) خونریزی بعد از جراحی دندان در بیماران مبتلا به هموفیلی (پیشگیری و درمان). قبل از جراحی: از یک روز قبل از جراحی، مقدار mg/kg 25 سه یا چهار بار در روز مصرف میشود. با این وجود، ممکن است تزریق وریدی این دارو بلافاصله قبل از جراحی ترجیح داده شود. فاکتورهای انعقادی (فاکتور VIII یا فاکتور IX) نیز باید بلافاصله قبل از جراحی مصرف شوند. توجه: به دلیل افزایش خطر عواقب ترومبوتیک در صورت مصرف همزمان اسید ترانگزامیک و فاکتور IX یا کمپلکس ضد مهار انعقادی، بعضی از متخصصین بیماریهای خون توصیه میکنند که اسید ترانگزامیک تا هشت ساعت پس از مصرف این فاکتورهای انعقادی استفاده نشود. بعد از جراحی: مقدار mg/kg 25 سه یا چهار بار در روز، به مدت 8-2 روز پس از جراحی، مصرف میشود. ب) خونریزی بعد از اعمال جراحی. مخروط برداری از بافت گردن رحم (Conization of the cervix). 1.5-1 گرم هر 12-8 ساعت، به مدت 12 روز بعد از جراحی، مصرف میشود. پ) برداشت پروستات یا جراحی مثانه : مقدار یک گرم 4-3 بار در روز ، از روز چهارم بعد از جراحی مصرف میشود (در سه روز اول بعد از جراحی، دارو به صورت تزریق وریدی مصرف میشود). درمان باید تا برطرف شدن هماچوری ماکروسکوپیک ادامه یابد. ت) خونریزی ناشی از هیپرفیبرینولیز. خونریزی از بینی: مقدار 1.5-1 گرم 4-3 بار در روز ، به مدت 10 روز مصرف میشود. هیپرمنوره: با شروع خونروی بیش از حد ، مقدار 1.5-1 گرم 4-3 بار در روز، به مدت 3 یا چهار روز مصرف میشود. خونریزی درون اتاقک چشم: مقدار 1.5-1 گرم 4-3 بار در روز ، به مدت هفت روز، مصرف میشود. سایر موارد: مقدار 25-20 میلی گرم 3-2 بار در روز مصرف میشود. درمان باید تا قطع خونریزی یا عدم لزوم ادامه درمان ، بر اساس نتایج آزمونهای آزمایشگاهی، دنبال شود. ث) کهیر غول آسای ارثی: مقدار 1.5-1 گرم ، 3-2 بار در روز مصرف میشود. بعضی از بیماران میتوانند شروع حمله را احساس کنند و ممکن است با بروز اولین علائم حمله درمان را شروع کنند و به مدت چند روز ادامه دهند. در سایر بیماران همین مقدار مصرف به طول مداوم تجویز میشود. کودکان: مقدار مصرف این دارو در درمان خونریزی بعد از جراحی دندان در بیماران مبتلا به هموفیلی مانند بزرگسالان است . شکل تزریقی : الف) خونریزی بعد از جراحی دندان در بیماران مبتلا به هموفیلی. قبل از جراحی: مقدار mg/kg 10 بلافاصله قبل از جراحی تزریق وریدی میشود. فاکتورهای انعقادی (فاکتور VIII یا فاکتور IX) نیز باید در این زمان مصرف شوند. توجه: به دلیل افزایش خطر عواقب ترومبوتیک در صورت مصرف همزمان اسید ترانگزامیک و فاکتور IX یا کمپلکس ضد مهار انعقادی ، بعضی از متخصصین بیماریهای خون توصیه میکنند که اسید ترانگزامیک تا هشت ساعت پس از مصرف این فاکتورهای انعقادی استفاده نشوند. بعد از جراحی (برای بیمارانی که قادر به مصرف خوراکی دارو نیستند) : مقدار mg/kg 10 سه یا چهار بار در روز، به مدت 8-2 روز، تزریق وریدی میشود. ب) خونریزی بعد از اعمال جراحی برداشت پروستات یا جراحی مثانه : ابتدا مقدار یک گرم طی جراحی و سپس هر هشت ساعت به مدت سه روز تزریق وریدی میشود. پس از آن ، درمان با مصرف خوراکی اسید ترانگزامیک، تا زمانی که هماچوری ماکروسکوپیک وجود دارد، ادامه مییابد. توجه : اسید ترانگزامیک تزریقی ممکن است برای شستشوی بعد از جراحی مثانه استفاده شود . یک گرم اسید ترانگزامیک در یک لیتر کلرور سدیم 0.9 درصد برای شستشو با سرعت ml/min 1 یک بار در روز، به مدت 5-2 روز بعد از جراحی، در مثانه چکانده میشود. پ) خونریزی ناشی از هیپرفیبرینولیز : مقدار mg/kg 15 یا یک گرم هر 8-6 ساعت تزریق وریدی میشود. درمان باید تا قطع خونریزی یا عدم لزوم ادامه درمان، براساس نتایج آزمونهای آزمایشگاهی، ادامه یابد.