کیک خانگی نوعی شیرینی است که به هنر دست آشپز در خانه و امکانات یک آشپزخانه خانگی و روشهای ساده تر تهیه و پخته میشود. کیک ها با خواستگاه اروپایی، نوعی نان شیرین محسوب میشوند که با سه ویژگی شیرین بودن، سبکی و بافت اسفنجی شناخته شده است. اصلی ترین مواد تشکیل دهنده کیک ها آرد، شکر و روغن است.در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره تزیین و طرز تهیه کیک اسفنجی و یخچالی ساده و شکلاتی خوشمزه در دسته آشپزی برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .
آرد | ۲ پیمانه |
شکر | ۱ پیمانه |
شیر | ۱ پیمانه |
وانیل | یک دوم قاشق چایخوری |
روغن مایع | ۲/۳ پیمانه |
تخم مرغ | ۴ عدد |
بکینگ پودر | ۲ قاشق مرباخوری |
ابتدا
زردهها و سفیده تخممرغ ها را از هم جدا کنید. سفیدهها را با همزن برقی
خوب بزنید تا فرم گرفته، سفید شود تا از ظرف نریزد، سپس آن را در یخچال
بگذارید.
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن
کنید. زردهها را در یک ظرف مناسب با شکر و وانیل خوب هم بزنید تا سفید و
کش دار شود. حالا کمکم به آن روغن و شیر را اضافه کنید و به هم زدن ادامه
دهید.در یک ظرف آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و دو بار آنها را
الک کنید، سپس آن را به مخلوط زرده اضافه کنید. در انتها سفیده را هم به
مواد اضافه کنید. مواد را به حالت دورانی هم بزنید. دقت کنید که مواد را در
یک جهت هم بزنید تا کیک به خوبی پف کند.
مایه کیک را داخل قالب مورد نظرتان که قبلاً چرب کردهاید بریزید و آن را در فر به مدت ۴۵ دقیقه قرار دهید تا کیک بپزد.بعد از آنکه کیک آماده شد، آن را از فر درآورید و صبر کنید تا کمی خنک شود، سپس آن را از قالب درآورید. بعد از آنکه کیک خنک شد، آن را از عرض به دو قسمت تقسیم کنید. روی یک لایه را با خامه بپوشانید، سپس لایه دیگر را روی آن قرار داده و آن را هم با خامه بپوشانید. کیک را با میوه دلخواه، تکههای شکلات و در صورت تمایل شکلات سفید آب شده تزیین کنید.فوت و فن : تخم مرغ و شیر باید به دمای محیط رسیده باشند.قبل از پخت و آماده کردن کیک باید ظرف ها خشک و تمیز باشند.